Saturday, 25 June 2016

TUKAR SEKOLAH & ALIRAN

Assalamualaikum.
Salam 20 Ramadhan.

Dah masuk hari pertama 10 hari terakhir Ramadhan. Semoga puasa kita sehingga hari ini diterima oleh Allah ameen :)

This entry will be short entry. I'm sorry.

Cuma nak cerita yang aku tukar sekolah. Last entry aku ada cerita sedikit sebanyak pasal aku kan? Ihiks thanks kepada yang sudi baca. Haritu lepas buka cuti sekolah, aku uruskan pasal tukar sekolah ni.

Dari SMKA Durian Guling ke SMK Chukai.
Dari aliran Agama kepada aliran sastera.

Sayang tukar aliran? Em aku tak kisah pun sebenarnya sebab aku minat dua dua. Aku terpaksa (ahah no, aku nak) pindah atas sebab-sebab tertentu. First, aku tak happy kat sana. So aku rasa kalau aku tak happy, aku takboleh nak belajar. Second, aku pun taktahu. HAHA takboleh cerita banyak nanti korang gelakkan aku haha. Aku tak kuat untuk stay kat sana. hmm

Nevermind.
Subjek yang aku ambil sekarang.

1. Pengajian Am
2. Bahasa Melayu
3. Sastera
4. Sejarah.

Pengajian Am bagi aku menyeronokkan. Huhu cikgu pun best. Cg suka ulang "Karimah, kalau nak jadi peguam, takboleh ....." everytime aku buat salah. HAHA it's fun bila cg selalu mention nama kau seriously. Hihi.

Bahasa Melayu aku confuse sikit sebab aku baru belajar pasal asal usul Bahasa Melayu dan aku tak faham topik tu masuk exam ke? :O Cikgu asyik suruh ingat. Aku pun macam pelik je. Huhu

Sastera pun best sebab belajar perkara sama macam form5 dulu2. Haha aku suka. Yeay :)

Sejarah. Em aku nak score A. Dalam proses untuk belajar mencintai sejarah ewahhh hahaha wish me luck gais :)

Okay kat sekolah baru ni aku ulang-alik dari rumah. So, stay bawah ketiak mak lagi untuk ke-18 tahun ini. HAHA! Yang paling kelakar, aku tunggu mak aku ambil aku kat sekolah atas jejantas. Hah! Pelik kan? Haha mak aku tak suka jem, so dia tunggu aku kat tempat jauh so aku kena tengok dari atas sama ada dia dah sampai ke belum. Kalau dah sampai, baru aku turun. HAHA.

Okay sampai sini je.

Terima kasih sudi baca kisah aku yang tak menyeronokkan macam alam u macam korang :')
Adios. Wassalam.


Oh lupa nak cerita.
Aku tak dapat ipg. Sedih. Tapi takpe, perancangan Allah lebih baik kan? :')

4 comments:

  1. Wah org chukai>< kampung kita teluk kalong. Raya ni jemput mai. hikhik. All the best tau!

    ReplyDelete
  2. sama. sy pun ambik subjek ni dulu.

    ReplyDelete

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg