Saturday, 19 December 2015

Cara delete broken link



Hai assalamualaikum :)


Nah gambar mula'mula cek takdi. Haih, Naik gila weh. Daripada pukul8 malam duk delete, sekarang tak habis lagi.

Dan memandangkan ada sorang blogger ni tanya aku, macam mana nak delete, meh nak terangkan :)


First step, korang nampak tak perkataan src. Korang tekan, then dia akan keluar banyakkkkk kod kod. Hahaha akan memeningkan korang ler. Tapi sabarrrrr.


Akan keluar macam ni, then korang kenal pasti, punca link tu daripada mana. Try godek2 sikit naaa. Haha.

Kalau yang aku tu, punca dia daripada 1 entry. Then, kalau korang pun sama, korang try cari entry tu, then edit balik entry tu, buangkan backlink tersebut. Settle masalah. Tapi bukan entry je boleh sebenarnya, aku punya yg jadi banyak sebab aku ada letak 1blog yang dah ditukar link sebagai bloglist, sbb tu jadi banyakkkk sangat.

Sekarang dah tinggal 68 yeay! Teruskan usaha anda :D



Jangan give up! :D
Adios~

[UPDATE]

Komen yang ada backlink yang dah tak wujud pun boleh jadi broken link. Banyak gak la aku kena delete mak aih T^T






9 comments:

  1. dalam proses bersihkan broken link...
    ^_^

    ReplyDelete
  2. lau blog tu dah takde. cmna nak clear..

    ReplyDelete
  3. @Aisyhah Nyais Try cari punca blog tu dekat mana :) Then delete drpd blog kita :D

    ReplyDelete
  4. Mcm mana nak kenal yg mana satu code broken link tu? Banyak sgt-sgt codenya T^T

    ReplyDelete
  5. Ouhhhh, link dia yg diwarnakan pink tu yaaa? Habis kalau byk betul yg dia higlightkan mcm mana pulak :O

    ReplyDelete
  6. @Cahaya Kebaikan ♥ Try cari punca link tu daripada mana, then buangkan backlink tu :)

    ReplyDelete

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg