Saturday, 19 December 2015

Broken link [Edisi ke-3]



Hai assalamualaikum! :D



Okay, lupakan pasal di-unfollow oleh blogger tu. Meh kita buka buku baru. Harini aku nak cerita pasal broken link.

Entry kali ni entry ke-3 pasal broken link.

Entry pertama.
Entry ke-2.

Okay, back to topic.
Macam mana nak buang broken link? Klik SINI.
Harini aku terdetik nak cek balik broken link dalam blog aku selepas berbulan'bulan aku tak on blog dulu. So ini hasilnya....



Klik gambar untuk tumbesaran.

[Processed 871 web pages, found 1997 broken links]

Fuhhh giler banyak -_________-
So, lepas ni sesi membuang semuaaaa broken link iniiii. Haih. Orang lain punya perangai, aku yang kena akibatnya.

Nak tahu punca broken link ni, korang boleh baca entry pertama aku. Aku suka buang semua broken link ni sebab aku rasa broken link ni akan bagi akibat buruk dekat blog korang. Aku pun taktahu nak terang macam mana. Korang boleh tanya yang lebih arif. Yang aku copy daripada blog brother ni, dia bagitahu...

Menurut pakar SEO, broken link ini boleh mendatangkan kesan buruk kepada sesebuah blog di mata enjin carian. Jadi setiap blogger disarankan untuk membuat pemeriksaan berkala terhadap broken link atau died link yang terdapat dalam blog anda. Jika terdapat masalah ini, anda wajib membuangnya dengan segera. Kerana enjin carian tidak dapat detect serta link entri anda juga akan sukar terpapar di enjin carian google.

So, rajin'rajinkanlah diri korang ya? Hihi.

Adios~ 

[UPDATE]


Yeay dah ZERO :D

Daripada 1997, hingga 0. Fuhh berejam jugak aih. Yeay happy :D Daa~









8 comments:

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg