Monday, 29 December 2014

STOP blogging untuk tahun 2015


Biarkan gambar yang berkata kata ;)

Doakan aku dapat capai impian aku untuk dapat straight's A SPM. 11subjek tau. Haha okay thanks :)



Sunday, 28 December 2014

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : Taktau lagi hahaha. Nanti sul bagitau.
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peseta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari sabtu.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)








Simple GA: Friendship fridge magnet.



Klik untuk join.
Tamat 31/12/2014

Friday, 26 December 2014

1st Giveaway by Mass-Naim

Klik banner untuk join

Syarat-syaratnya sangat simple

>> Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia.

>> Wajib Like Page Pu3 Outlet 

>> Follow blog Mass-Naim dan follow google+ mass-naim yang ada di side bar sebelah kanan blog.

>> Buat entri bertajuk " 1st Giveaway by Mass-Naim "

>> Copy coding yang disediakan dan paste kan ke ruangan HTML entri anda.

>> Backlink kan URL entri anda di kotak komen dibawah entri ini.

>> Keputusan pemenang 100% menggunakan random.org

>> Keputusan yang berjaya akan diumumkan selewat-lewatnya pada 31 Januari 2015.

Senarai hadiah :

** Cathy Choo 24k Active White Gold
Top Referral - 1 x Pemenang

** Shawl
3 x Pemenang Pertama, KeDua & KeTiga

** Topup RM5
2 x Pemenang Saguhati

Mari join beramai-ramai (^_^)

So, Good Luck semua =)






Year End Giveaway by Ftintsha



klik banner untuk join
tamat 3jan2015.

Ada hadiah~


#1 GIVEAWAY FROM LANGKAWI BY MISS YANA




klik banner untuk join.
GIVEAWAY BERLANGSUNG

25/12/2014  -  25/01/2015


Pencarian Bloglist 2015 By BBL - Contest




jangan lupa join
klik banner


SEGMEN YOU FOLLOW ME, I WILL FOLLOW YOU BACK




jom join semua ;)
klik banner!


Postcards Giveaway from Czech & Germany



klik banner untuk join
Giveaway tamat pada
09 Januari 2015

(11:59 malam, waktu Malaysia)

Tag ;-

1. http://scarlettj1.blogspot.com/
2. http://bluestetapdihati.blogspot.com/
3. http://feycasnowie.blogspot.com/


Tuesday, 23 December 2014

SEGMEN: Good Bye 2014 by Kapas Putih



SEGMEN: Good Bye 2014 by Kapas Putih
Klik untuk join.


Segmen Bloglist Januari 2015 by MNS

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
(klik banner kalau nak join sekali)





Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia






Syarat penyertaan :-

1. Terbuka pada semua blogger lelaki dan perempuan dan bermastautin di Malaysia

2. Follow blog :
munirahizzan, papablogger, nyoonyalita, fatihahfazlin, masrinasidek

3Follow Instagram :
Moonizzan, papabloggerdotmy, riena192, fatihahfazlin333

4. Like Page
Bukan Yang Biasa & Nyoonyalita's Blog


5Follow twitter :
@moonizzan

6. Add To Circle Google+ Munirah Izzan

7. Buat satu entry yang bertajuk Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com.

8. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

9. Tinggalkan URL entri penyertaan anda ke dalam ruangan komen entri ini.

10Share status di wall facebook anda mengandungi URL entri penyertaan.

11. Pemenang dipilih menggunakan random.org dan akan diumumkan pada 09/01/2015. (Jumlah pemenang belum ditentukan kerana hadiah mungkin akan bertambah dari semasa ke semasa)

Semoga berjaya. 

Selamat tinggal memori 2014.. 


Semoga kehadiran tahun baru 2015 bakal membuka lembaran baru yang lebih bermakna buat kita semua...









Segmen Klik Button Follow By Syahirah Valiant




Klik banner untuk join.
Tamat 3 Januari 2015

Followers sekarang : 883 orang
Target : 1000 orang


Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun..

Klik banner untuk join.



Assalammualaikum..
Sempena dah hujung tahun ni rasa nak buat Segmen lak. Tujuan Segmen ini diadakan untuk kita semua saling berkenalan, memudahkan kita blogwalking dan sekaligus meningkatkan trafik blog dan menambahkan Follower di blog masing-masing. Jadi tunggu apa lagi, jom join beramai-ramai yer.

Syarat-Syarat Penyertaan

1- Follow Blog ini
2- Like Facebook Page Blog ini di Sidebar Jika Sudi.
3- Segmen ini akan tamat pada 30 Disember 2014.
4- Korang hanya copy coding dibawah dan paste kan di ruangan html di blog korang dan tinggalkan link entry korang di ruangan komen kat bawah ni.

tu jer simple kan.. Selamat Bersegmen dan Berblogwalking.






Mini Giveaway #1




Klik banner untuk join.
Tamat 24/12/2014 jam 11.59 malam


Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya



Hai.
Assalamualaikum.

Malam ni scroll dashboard, ternampak segmen yang menarik hati dan kalbu. Hiks. Haha. Then nak join wuhuu :D

Syarat syaratnya ialah :-

1. Mempunya blog dan pengguna android.
2. Tajuk entry adalah seperti berikut "Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya".
3. Wajib masukkan screenshot applikasi tersebut seperti contoh di atas.
4. Post entry link anda di ruangan komen post segmen ini.
5. Tag at least 3 orang and make sure mereka tahu mereka ditag.

6. Selesai.

Nak join? Klik SINI

5 Aplikasi kegemaran gua :D

First,





Whatsapp adalah app paling penting sekali dalam phone aku. Haha. Aku kalau exam week, aku akan uninstall semua app kecuali Whatsapp sebab app ni penting weh. Memang whatsapp aplikasi utama aku berhubung dengan semua orang.

Second,

Twitter! Yeay yang ni memang awesome. Kalau bosan, takde kerja ke, memang Twitter la paling best skali nak lepaskan segalanya. Haha.

Third,


Instagram! App rahsia aku. Haha akaun insta aku adalah rahsia. Aku just follow orang yang aku rasa nak follow. Haha. Dan yang paling penting takde orang lelaki yang follow aku kecuali my big brother.

Forth,



Hiks, wechat! Perkara paling best tentang wechat adalah oleh post moment. Moment pulak ada 3bentuk, kata'kata, gambar dan sight! Sight macam video pendek. Hahaha. 

Fifth,

Yang ni paling best! VSCO Cam!
Tempat edit paling best wuhuu Haha. Then aku akan ke insta square untuk edit lebih lanjut.

Wihii, dahh.
For those yang aku pinjam gambar, thanks! Aku tak boleh nak ss sebab phone aku rosak dan sekarang tengah guna phone kawan yang aku tak reti nak ss macam mana. Haha.

Kbye! Jangan lupa join!

Tag :-

1. http://madampam.blogspot.com/
2. http://cikimanbobe.blogspot.com/
3. http://missizzatinadheera.blogspot.com/












Giveaway untuk Bloggers



Giveaway untuk Bloggers
Klik banner untuk join.
Tamat 28/12/2014


Segmen Bloglist Januari 2015 by Akif Imtiyaz




klik banner untuk join :D


Sunday, 21 December 2014

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking


Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog .. 
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .






Segmen Jom Blogwalk ! #3 by Mellya




Jemput join :D


Mini Giveaway by Hanis Masturina



http://hanismasturina.blogspot.com/2014/12/mini-giveaway-by-hanis-masturina.html
Klik banner untuk join.
Tamat 30/12/2014


Friday, 19 December 2014

Haiwan Belaan




Embedded image permalink

Hi Assalamualaikum.

Hee, first time ada haiwan belaan. Her name is Tommy. Nampak charming kan? Hehe. Ada lagi dua ekor. Alex dan Jonny. Haha tiga tiga my mom yang kasi nama. So, jangan pelik la awat macam barat sangat. Haha. Tommy ni style pendiam. Tak jahat. Haha. Ada sekor lagi nama Black. Bulu memang cun. Tapi takut weh. Sebab dia jahat. SUka curi makanan.



Embedded image permalink

Haa gambar Tommy tengah tidur. Bajet sangat kan? Haha. Aku masih takboleh nak pastikan sama ada dia gemuk or mengandung. Haha. Sebab taknampak boyot. Em lantak p la. Hahaha.

Haha okay bye~

Tett, nak bagitahu..

Kucing adalah haiwan kesayangan Nabi Muhammad. Jadi, sama'sama kita menyayangi kucing :)



Simple GA: Vietnam Shawl




Cepat join sebelum terlambat.
Klik banner.


 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg