Saturday, 29 November 2014

JAKIM dan CADBURY



Assalamualaikum semuaaa :)



Aku rasa semua dah sedia maklum yang coklat jenama cadbury adalah halal. Kan?
Jadi, lepas ni korang tak perlu ragu ragu membelinya k?

One more thing aku nak tegur,
Sebenarnya, kita sebagai rakyat Malaysia kena percayakan JAKIM. Sebab JAKIM adalah pihak yang bertanggungjawab mengesahkan SEMUA makanan dalam negara kita ni halal. Janganlah ragu ragu sebab diorang mesti dah arif benar tentang kerja diorang. Kalau dikatakan makanan yang korang makan tu tak halal tapi ada lambang halal JAKIM, korang tak berdosa. Tapi JAKIM sendiri yang berdosa. Diorang lah yang akan diadili seadil-adilnya oleh Sang Adil.

Jadi, jangan risau.

Siapa yang lebih arif tentang kerjaya mereka kalau bukan mereka sendiri kan? :)
Klik JAKIM Sahkan Coklat Cadbury Malaysia Adalah HALAL untuk maklumat lanjut!

Okay. Gotcha!

Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense




Tamat 30/11/2014


PENCARIAN BLOGLIST BLOG CIK BELBEL




Klik :)


GIVEAWAY KUSARAH 2014

*klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan;
  • Warganegara Malaysia
  • Seorang blogger sama ada lelaki atau perempuan
  • Patuhi semua syarat yang ditetapkan
Start : 25 November 2014
Deadline : 25 December 2014
Winner Announce : 27 December 2014 (My Birthday! Tick on your calendar :p)


PRIZES

Top Refferral; [ 1 Winner ]
  • Tribal Blouse
  • 2x Button Badge

Top Comment in your entry (more than 40 comment); [ 1 Winner ]
  • 2x Chiffon Shawl 

Random Winner; [ 5 Winner ]
  • 5x Mystery Gift





Wednesday, 26 November 2014

Akaun 8share aku SUSPENDED



Assalamualaikum.
Nak bertanya,
Macam mana nak buat ek kalau akaun 8share suspended? -.-
Pening eden nak fikir :(

Sesiapa yang tahu cara nak baikpulih, tolong share ya?
Dapat pahala tau tolong orang :)

Tapi bak kata Blogger HH, akaun yang suspended takboleh dapat balik daa :(
Lihat entry di SINI

Tapi kalau ada sesiapa yang tahu cara lain, inform pleasee :)

Thanks!


SEGMEN : BLOGWALKING PROMOSI BLOG & LIKE FANPAGE




Tamat 30/11/2014

Ayuh join sebab ada hadiah yang menanti kita semuaa :)


 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg