Saturday, 14 June 2014

Giveaway : Running Man T-shirt Original Made in Korea !!!


20140518_212203
Klik untuk join.
Tamat 30Jun2014.

Aip aip :) Assalamualaikum!
Dengan kesempatan ini, aku nak promote dekat korang semua, PAKEJ PERCUTIAN KOREA SELATAN anjuran http://www.uzairothman.com/ 

Klik SINI untuk ke entry pakej tersebut.

20140501_101935

Pakej ini selama 7hari 6malam, 17April2015 - 23April2015. TERMURAH.
Travel Date : 17 – 23 April 2015 (7 hari 6 malam)
  • musim spring
  • Tempahan terkini : 11 orang
  • Kekosongan : 9 orang
20140430_141057

Siapa yang tempah awal pakej percutian ini, anda akan mendapat harga yang TERENDAH! Inilah satu'satunya pakej percutian ke Jeju Island dan Seoul yang TERMURAH.

Anda boleh tempah dan beli pakej percutian ini di fanpage Uzairothman.com

20140427_140341

PAKEJ TERMASUK
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL / Not include Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage)
  • Penginapan di Jeju island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour guide (Malay/english)

20140427_175225

PENTING ( MESTI BACA )
  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh Uzair Othman atau tour guide under Uzair Othman.
  • Uzair Othman bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh satu bulan sebelum travel.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm (Bilik lelaki & perempuan asing melainkan family)
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

20140513_101447

HARGA PAKEJ (SEOUL + JEJU ISLAND)
  • RM 3750 per person (Penginapan dorm/hostel)
  • RM 4250 per person (Penginapan family room)
TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)
  • Luggage 20 kg = RM 140 per person (Flight KL-SEOUL pergi balik)
  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 35 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50
*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 30 November 2014

20140513_113955

Ingin sambung lawatan ke Everland Theme Park?
  • Pakej termasuk tambahan sehari penginapan, Lunch & Dinner, Tiket Everland dan Transport.
  • Tarikh lawatan anda akan menjadi seperti ini 17-24 April 2015 (8 hari 7 malam)
(TAMBAHAN SEHARI)

8 HARI 7 MALAM (JEJU + SEOUL + EVERLAND)

  • Penginapan Hostel : RM 4100 per person
  • Penginapan Family Room : RM 4570 per person
TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)
  • Luggage 20 kg = RM 140 per person (Flight KL-SEOUL pergi balik)
  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 35 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

20140426_112832(0)
Masjid Antarabangsa Iteawon

Masjid Antarabangsa Iteawon, merupakan salah satu dari 6 buah masjid yang terdapat di Korea.  Masjid Antarabangsa Iteawon yang terletak di atas bukit ini menjadi tumpuan pelancong dari dalam dan luar negara.  Untuk pengetahuan anda, Korea Selatan mempunyai 1% dari jumlah rakyatnya adalah beragama Islam. Oleh itu, komuniti kecil ini bergerak secara sendiri dan berdakwah sesama mereka di Iteawon ini. Oleh itu, tidak hairanlah ramai orang luar negara datang menetap di sini dan berdakwah untuk orang Korea.

20140426_184455
Aiskrim Turki Dondurma

Dondurma (secara amnya 'beku' dalam bahasa Turki) adalah panggilan untuk ais krim di Turki. Dondurma biasanya dibuat daripada susu, gula, salep, dan mastic, yang mana asal Dondurma ini berkemungkinan dari Kahramanmaras - sebuah bandar di tenggara Turki.

Keunikan dondurma daripada ais krim yang lain adalah dari segi tekstur dan juga keupayaannnya untuk tidak cair. Rahsia kepada keunikan ini adalah agen kelikatannya iaitu salep, sejenis tepung diperbuat daripada akar orkid liar Turki, dan mastic, sejenis resin, penyebab kekenyalan.

20140426_193447
Shopping di Gangnam Underground market sepanjang 400 meter !!!

Apabila kebanyakan orang berfikir tentang membeli-belah di Seoul, biasanya lokasi seperti Dongdaemun, Myeongdong dan Gangnam musim bunga yang terlintas di fikiran orang ramai. Kebanyakan pelawat tidak pernah mendengar permata yang tersembunyi yang terletak di bawah kedai Terminal Bas Gangnam Express dan Shinsegae Jabatan yang dipanggil 'Gangnam Underground Shopping Center'

Disana kurang 1000 kedai yang terletak terletak di bawah 3 barisan kereta bawah tanah utama dan anda akan kagum pada saiz tulen arked ini.

20140427_135951

20140501_100926
Upacara pertukaran pengawal istana

Gyeongbokgung Palace adalah antara tempat popular yang wajib dilawati jika anda ke Seoul. Dataran utama Gyeongbokgung Palace. Kawasan lapang ni digunakan untuk persembahan upacara pertukaran pengawal istana yang diadakan pada jam 1 petang.

20140427_221943
Bulgogi set

Bulgogi adalah hidangan Korea yang biasanya terdiri daripada daging lembu panggang diperap. Ianya disenaraikan pada nombor 23 pada pungutan suara Dunia 50 makanan paling lazat pembaca disusun oleh CNN Go pada tahun 2011.

20140428_180632
ikan bakar Dongdaemun market

20140430_115803
Berbasikal di Nami Island

Nami Island juga dikenali sebagai Namiseom Island
Namisum adalah kecil pulau berbentuk setengah bulan terletak di Chuncheon, Korea Selatan, dibentuk kerana ia dibanjiri oleh air yang semakin meningkat di Utara Sungai Han sebagai hasil daripada pembinaan Empangan Cheongpyeong pada tahun 1944. Namanya berasal daripada Ketua Nami yang meninggal dunia pada usia 28 selepas dituduh dengan pengkhianatan semasa pemerintahan King Sejo, raja ketujuh Dinasti Joseon Korea. Walaupun kuburnya tidak ditemui, terdapat timbunan batu-batu di mana badannya sepatutnya dikebumikan. Ia dipercayai bahawa jika seseorang mengambil walaupun satu batu dari sana, ia akan membawa nasib malang ke rumah mereka. Sebuah syarikat pelancongan diatur kubur dengan tanah dan kemudian dibangunkan Namisum ke taman hiburan.

20140430_134409
Nasi goncang Nami Island

Nasinya di isi di dalam bekas tin. Basically, isi dalam tin tu cuma nasi putih, kimchi dan telur goreng.  Sebelum makan kena goncang-goncang dulu tin tu supaya kimchinya bergaul rata dengan nasi.

20140502_114756
Hello kitty cafe atau pun lepak di Toms cafe yang merupakan salah satu cafe yang banyak kucing di dalam nya.

Jika anda ingin mengetahu lebih lanjut tentang Hello Kitty Cafe, anda boleh ke laman web rasminya di http://hellokittycafe.co.kr/

20140502_155413
station Tv KBS

KELEBIHAN PAKEJ INI
  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu/english
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.
Untuk tempahan dan sebarang pertanyaanEmail : uzairblog90@gmail.comFacebook : Uzairothman.com 

Jangan lupa join jika mahu memenangi pelbagai hadiah menarik.

Hadiah-hadiah menanti anda 
  • Tempat Pertama : T-Shirt Running Man original made in Korea
  • Tempat kedua : T-shirt Running Man original made in korea
  • Tempat ketiga : T-shirt I Love Korea
  • Tempat keempat : Souvenir khas dari korea selatan
  • Tempat kelima : Souvenir khas dari korea selatan



NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

1 comment:

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg