Wednesday, 16 April 2014

“BERSAMA MEMBANGUN BLOG LAVENDER MUMMY”


Tamat 15May2014.
Click banner to join!

Pendapat saya : Maaf ye LM, saya tak jumpaaa button follower T.T taktahu nak follow macam mane. Maaf yee :)

Nak tambah button follower?


  1. LM ke layout. 
  2. Lepas tu tekan "Add A Gadget". 
  3. Cari "Follower Widget"
  4. Then save.
  5. Siap! :D

Kalau LM tak jumpa cari, LM kena search google untuk tuto yang lain. Sebab kebanyakan blogger takde widget "Follower" dekat "Add A Gadget" tu. LM cari tuto yang latest. Lebih baik LM cari yang omputih punya tuto. Hehe tapi agak stress la. Sebab kene try banyak kali -_- saya pernah kena. Haha. Btw, good luck LM. Maaf kalau tak berpuas hati dengan tuto saye. Saye pun tak reti mane. Hee :) Saye tak kasi tuto sebab sayee pun dah tak ingat macam mane. Complicated sangat :3 Maaf ye LM :)

And kalau dah ada button follow. Bagi tahu ek? Saya nak follow LM :D

And one more. Saya nak bagitahu yang agak menyusahkan kalau LM letak word verification untuk komen. LM nak buang?

1) LM ke setting
2) Klik posts and comments
3) Cari Show word verification
4) Pilih "No"
5) Done! :D


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

4 comments:

  1. Terima kasih kerana joint GA yang LM anjurkan.

    Terima kasih juga sebab memberikan komen bernas & berguna untuk blog LM.

    Semoga Berjaya Memenangi hadiah nanti

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum,word verification tu mmg menyusahkan.
    done follow blog nie

    ReplyDelete

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg