Monday, 31 March 2014

Cover Buku Giveaway by Irsalina Lovely


Tamat 25April2014.

Cover buku? Hehe maaf la, saya tak pandai edit T.T


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan"

Tamat 12April2014.

Bismillahirahmanirrahim....
Artikel dibawah hasil taipan tangan saya. Yang ditulis pada 20Nov2013.
Klik SINI untuk ke entry tersebut.

Hai hai hai :) Assalamualaikum semua! Apa khabar? Semoga sihat sentiasa In Shaa Allah :) Aamiin aamiin aamiin! Sudahkan kita semua mengucap Alhamdulillah pada hari ini? Tanda syukur kepada Allah.



Alhamdulillah :)

Hari ini, saya ingin kongsikan satu pandangan tentang apa yang sering dikatakan oleh masyarakat sekarang. Yeah! Semua orang selalu cakap

"Just be yourself sayang, tak perlu nak jadi orang lain"

Yeah! Saya setuju. Kita kena jadi diri kita sendiri. Tak perlu nak jadi orang lain semata'mata untuk mendapat perhatian orang ramai. Tapi ramai orang tersalah anggap ungkapan tersebut. Memang kita perlu jadi diri sendiri, tapi perlukah kita menjadi diri sendiri yang sering melakukan dosa setiap hari setiap masa? Perlu?

Sememangnya TIDAK kan? Kalau kita tahu diri kita sering melakukan dosa setiap hari, kita perlu BERUBAH! Jangan lagi duduk di tempat yang sama. Jangan lakukan dosa yang sama!

Hah! Nak tahu bagaimana kita boleh melihat dosa yang sering kita lakukan tanpa kita sedar? Saya ada satu tip. Yeah! Sangat berkesan In Shaa Allah :)

Tipnya ialah : Setiap kali sebelum tidur, kita senaraikan semua pahala dan dosa yang kita lakukan setiap hari. Start daripada waktu pagi hingga malam hari. Jangan tertinggal satu pun.

Contohnya:



Nah! Macam ni lah :)

Bila kita dah senaraikan satu persatu setiap hari, kita akan tahu di mana khilaf kita. So, kita jangan asyik berdiam diri! BERUBAHLAH :) Yes! Berubah memang senang TAPI istiqamah itu susah. Tidak dinafikan. Saya pun turut merasakan perkara yang sama. Perubahan tidak perlu secara drastik. Berubahlah perlahan'lahan. In Shaa Allah kita akan dibantu oleh Allah kalau kita berubah kerana Allah!

Kalau ada beberapa pihak yang tidak suka akan perubahan kita, tak perlu ambil pusing. Sebenarnya mereka cemburu. Yes! Cemburu melihat perubahan kita ke arah yang lebih baik kerana mereka tidak mampu untuk berubah seperti kita. Jap, bukan tak mampu. Tapi sebenarnya mereka tidak mahu. Malas nak berubah.

So, kita tak perlu berhenti berubah. Teruskan perjuangan anda! Allah sentiasa di sisi hamba'hambaNya yang berjuang demiNya :) In Shaa Allah!

"Just be yourself" ini sebenarnya ditujukan khas kepada individu yang tidak berani menunjukkan sifatnya yang sebenar.

Contohnya :

Dulunya si A sekolah di sekolah agama. Sekarang si A terpaksa berpindah ke sekolah biasa dek kerana ayahnya terpaksa berpindah tempat kerja. Di sekolah si A yang dulu, si A memakai tudung labuh. Bila berpindah di sekolah biasa, si A malu untuk memakai tudung labuh kerana di sekolah tersebut, hanya si A yang memakai tudung labuh. So si A membuat keputusan untuk meniru pelajar'pelajar lain dengan memakai tudung singkat.

Ada faham? Sepatutnya kita bangga dengan pakaian menutup aurat kita! Jangan biarkan syaitan memperdaya kita. Kita harus menjadi diri sendiri. Jangan meniru orang lain.

You are you! Not someone else :)

Hm, mungkin orang yang mengenali saya akan berkata: "Heh, cakap banyak. Dia tak buat pun. Ceramah dekat orang bagai"

Awak, saya tahu saya banyak khilaf. Saya pun bukan sempurna. Saya selalu jugak buat dosa. Tak dinafikan. Saya sedang berhijrah. Hijrah ke arah yang lebih baik. Maaf jika ada yang tidak berpuas hati dengan perangai atau kata'kata saya. Maaf maaf maaf :)

Post ini sekadar perkongsian saya untuk semua orang. Post ini jugak bertujuan untuk mengingati diri sendiri. Semoga post ini dapat membuka hati'hati manusia yang lain. Semoga berguna. In Shaa Allah :)


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

SEGMEN : 1st Simple Giveaway by CIKNA136


Tamat 30April2014.
No instagram acc.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Segmen Mencari Bloglist by Eppy Ismail"


Tamat 13April2014.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway"

Tamat 19April2014.

Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

Hai hai hai akak! :)
Selamat ulang tahun perkahwiann yang kedua! Semoga berkekalan ameen ameen ameen :)
Semoga hubungan suami isteri kalian berkekalan hingga Syurga Allah!
Dan semoga kalian diberi cahaya permata yang diredhai Allah.
Ameen!




NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

Thursday, 27 March 2014

Panggilan siapakah?

Wang syiling jatuh di hadapan seorang lelaki yang sedang asyik mambancuh simen. Melihat logam kecil itu, tangan lelaki itu terhenti melakukan kerja. Tidak menunggu lama, tangannya segera mengutip syiling itu dan dimasukkan ke dalam poketnya. Dia menyambung semula kerjanya.

Sekali lagi lelaki itu terpandang duit syiling tidak jauh dari sisinya. Lelaki itu menoleh ke kiri, kanan dan sekelilingnya. Tiada siapa yang berdekatan dengannya. Sekali lagi dia terus mengambil syiling itu dan menyimpan dalam koceknya.

Tidak lama kemudian, lelaki itu ternampak lagi duit syiling berdekatan dengannya. Pun sama, dia mengambil dan menyimpannya.
"Rezeki aku!" Kata lelaki itu dalam hati.

Lelaki itu tidak sedar, logam syiling itu sebenarnya dicampakkan oleh ketuanya dari aras lapan bangunan separuh siap yang mereka bina itu.

Sebenarnya, ketuanya mahu memanggilnya. Puas ketuanya menjerit daripada aras lapan, cuba memanggil lelaki itu yg berada pada aras paling bawah.  Namun, jeritan itu tidak mampu mengalahkan pelbagai bunyian mesin pembinaan di kawasan tersebut. Dek kerana itulah, ketuanya itu mencampakkan syilingnya dengan harapan lelaki itu akan mendongak melihatnya di atas. Mudah-mudahan dapatlah dia menyampaikan pesanannya kepada pekerjanya itu.

Sayangnya, sehingga habis wang syilingnya dibaling ke bawah, lelaki itu masih belum jugak mendongak ke atas.

Lantas, ketuanya itu mengumpulkan serpihan batu kecil yang terdapat di lantai. Satu persatu batu kecil itu dibaling ke bawah. Beberapa kali batu itu mengenai badan lelaki itu. Setelah merasa sakit, lelaki itu mendongak ke atas, melihat dari mana datangnya batu-batu kecil yang menyerang tadi.

Barulah dia ternampak kelibat ketuanya yang sejak tadi cuba mencuri perhatiannya bagi menyampaikan pesanan.

Sahabat sekalian, Allah sering menjatuhkan rezeki (syiling ), rahmat atau kesenangan yg tidak terkira banyak kepada kita.  Tuhan menjatuhkan 'syiling' itu sebagai satu panggilan agar kita sentiasa mendongak ke atas untuk mengingati dan bersyukur dengan kurniaanNya. Tetapi, acap kali kita lalai utk 'mendongak' ke atas, sebaliknya terus menikmati pemberian-Nya tanpa ucapan syukur.

Seperti kisah ketua dan pekerja tadi , apabila jatuhan syiling tidak berjaya menarik perhatian, lalu dia jatuhkan pula 'batu' yg berupa musibah, kegagalan, keperitan dan pengalaman yg menyakitkan. Dan hanya setelah kita merasa kesakitan itu , barulah kita teringat utk mendongak, menadah tangan utk bersyukur mengingati Yang Maha Pencipta kita.

(Renungan kita bersama)

#8 Wordless


Cita'citaku!

Embedded image permalink

Doakanku :)


Wednesday, 26 March 2014

Gula-gula [2]

Assalamualaikum!
Alhamdulillah hari ini aku nak kongsikan satu video best gilerrrrr kat korang. Korang memang akan rugi kalau tak tengok.


So, apa korang tunggu? Tengok laaaa!
Aku merayu. Haha.

Kepada yang dah tengok, alhamdulillah. Terima kasih :)

#7 Wordless


Embedded image permalink

Assalamualaikum.

Kepada para blogger yang masih memegang tittle pelajar, baik elakkan daripada bercinta ya?

K wassalam :)

Jom belajar ilmu Allah!

PENGUAT SEMANGAT UNTUK TERUS BELAJAR DAN BELAJAR.

Hadis Nabi saw Tentang Menuntut Ilmu
Hadis tentang salah satu Fungsi ilmu

ﻣَﻦْ ﺃَﺭَﺍﺩَ ﺍﻟﺪُّﻧْﻴَﺎ ﻓَﻌَﻠَﻴْﻪِ ﺑِﺎْﻟﻌِﻠْﻢِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺃَﺭَﺍﺩَ ْﺍﻵﺧِﺮَﺓِ ﻓَﻌَﻠَﻴْﻪِ ﺑِﺎْﻟﻌِﻠْﻢِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺃَﺭَﺍﺩَ
ﻫُﻤَﺎ ﻓَﻌَﻠَﻴْﻪِ ﺑِﺎْﻟﻌِﻠْﻢِ ) ﺭﻭﺍﻩ ﺍﻟﻄﺒﺮﺍﻧﻲ )
Artinya,’Barangsiapa yang menginginkan kehidupan
dunia, maka ia harus memiliki ilmu, dan barang siapa
yang menginginkan kehidupan akhirat maka itupun
harus dengan ilmu, dan barang siapa yang
menginginkan keduanya maka itupun harus dengan
ilmu.” (HR. Thabrani)

Hadits tentang hukum menuntut ilmu

ﺭَﻭَﺍﻩُ ﺍﺑْﻦُ ﻋَﺒْﺪُﺍﻟْﺒَﺮ (( ﻃَﻠَﺐُ ﺍْﻟﻌِﻠْﻢِ ﻓَﺮِﻳْﻀِﺔٌ ﻋَﻠَﻰ ﻛُﻞِّ ﻣُﺴْﻠِﻢٍ ﻭَ ﻣُﺴْﻠِﻤَﺔٍ
Artinya :
Mencari ilmu itu hukumnya wajib bagi muslimin
dan muslimat”(HR. Ibnu Abdil Bari)

Kewajiban mencari ilmu itu tidak memandang batasan usia, melainkan seumur hidup.

Sabda Nabi SAW
ﺃُﻃْﻠُﺐُ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻤَﻬْﺪِ ﺇِﻟَﻰ ﺍﻟﻠَّﺤْْﺪِ ) ﺭﻭﺍﻩ ﻣﺴﻠﻢ )
Artinya, “Carilah ilmu itu sejak dari ayunan
sampai masuk ke liang lahat”(HR. Muslim)

Menuntut ilmu itu harus bersusah payah, kerana ilmu itu harus dicari di mana saja, sekalipun sangat jauh tempatnya dan banyak rintangannya, seperti sabda Nabi SAW :
ﺃُﻃْﻠُﺒُﻮﺍﺍﻟْﻌِﻠْﻢَ ﻭَﻟَﻮْ ﺑِﺎﻟﺼّﻴْﻦِ } ﺭَﻭَﺍﻩُ ﻋَﺒْﺪُﺍﻟْﺒَﺮ }
Artinya ,
“Carilah ilmu itu walau di negeri Cina”.
(HR. Abdul Bar)

Etika menuntut ilmu
ﺗَﻌَﻠَّﻤُﻮْﺍﻭَﻋَﻠِّﻤُﻮْﺍﻭَﺗَﻮَﺍﺿَﻌُﻮْﺍﻟِﻤُﻌَﻠِّﻤِﻴْﻜُﻢْ ﻭَﻟَﻴَﻠَﻮْﺍ ﻟِﻤُﻌَﻠِّﻤِﻴْﻜُﻢْ ) ﺭَﻭﺍﻩُ ﺍﻟﻄَّﺒْﺮَﺍﻧِﻲْ )
Artinya,”Belajarlah kamu semua, dan mengajarlah
kamu semua, dan hormatilah guru-gurumu, serta
berlaku baiklah terhadap orang yang
mengajarkanmu.” (HR Tabrani)

Keutamaan menuntut ilmu
Banyak hadits Nabi SAW yang mengungkapkan
keutamaan / fadhilah menuntut ilmu, diantaranya
sebagai berikut :

1. Dimohonkan ampun dosanya oleh semua
makhluk
ﻋَﻦْ ﺃَﻧَﺲٍ ﺭَﺿِﻰَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻋَﻨْﻪُ ﻗَﺎﻝَ : ﻗَﺎﻝَ ﺭَﺳُﻮْﻝُ ﺍﻟﻠﻪِ ﺻَﻠَّّﻰ ﺍﻟﻠﻪُ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻭَﺳَﻠَّﻢ
ﻃَﻠَﺐُ ﺍْﻟﻌِﻠْﻢِ ﻓَﺮِﻳْﻀَﺔٌ ﻋَﻠَﻰ ﻛُﻞِّ ﻣُﺴْﻠِﻢٍ، ﻭَﺇِﻥَّ ﻃَﺎﻟِﺐَ ﺍْﻟﻌِﻠْﻢِ ﻳَﺴْﺘَﻐْﻔِﺮُ ﻟَﻪُ ﻛُﻞُّ ﺷَﻲْ
ﺣَﺘَّﻰ ﺃﻟْﺤِﻴْﺘَﺎﻥَ ﻓِﻲ ﺍﻟْﺒَﺤْﺮِ ) ﺭﻭﺍﻩ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﺮّﺣْﻤَﻦ )
ِ Artinya, “Dari Anas r.a. berkata: Rasulullah saw
bersabda: menuntut ilmu itu wajib atas setiap
orang Islam, karena sesungguhnya semua (makhluk)
sampai binatang-binatang yang ada di laut
memohonkan ampun untuk orang yang menuntut
ilmu”. (H.R. Ibnu Abdurrahman)

2. Dimudahkan jalan masuk surga
ﻋَﻦْ ﺍَﺑِﻲ ﻫُﺮَﻳْﺮَﺓَ ﺭَﺿِﻰَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻋَﻨْﻪُ ﺃَﻥَّ ﺭَﺳُﻮْﻝُ ﺍﻟﻠﻪِ ﺻَﻠَّﻰ ﺍﻟﻠﻪُ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻭَﺳَﻠَّﻢَ
ﻗَﺎﻝَ: ﻣَﻦْ ﺳَﻠَﻚَ ﻃَﺮِﻳْﻘًﺎ ﻳَﻠْﺘَﻤِﺲُ ﻓِﻴْﻪِ ﻋِﻠْﻤًﺎ، ﺳَﻬَّﻞَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻟَﻪُ ﻃَﺮِﻳْﻘًﺎ ﺇِﻟَﻰ ﺍﻟْﺠَﻨَّﺔِ .”
) ﺭﻭﺍﻩ ﻣﺴﻠﻢ )
Artinya, “Dari Abu Hurairah r.a. bahwasanya
Rasulullah s.a.w bersabda: Barang siapa yang
menempuh perjalanan dalam rangka menuntut ilmu,
maka Allah akan memudahkan jalannya menuju
surga”. (H.R. Muslim)

3. Digolongkan sebagai orang yang jihad fi
sabilillah
ﻣَﻦْ ﺧَﺮَﺝَ ﻓِﻲْ ﻃَﻠَﺐِ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢِ ﻓَﻬُﻮَ ﻓِﻲْ ﺳَﺒِﻴْﻞِ ﺍﻟﻠﻪ ﺣَﺘَّﻰ ﻳَﺮْﺟِﻊَ ) ﺭَﻭَﺍﻩُ
ﺍﻟﺘِّﺮْﻣِﺬِﻱ )
Artinya,” Siapa yang keluar (dari rumah) dalam
(keadaan) menuntut ilmu, maka ia itu termasuk fi
sabilillah sampai ia kembali/pulang. ” (HR. Tirmidzi)

"1st Giveaway By BCA"


Tamat 14April2014.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"GA GUDBYE by DEDEQ"


Tamat 29March2014.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Simple Giveaway by H&A''

Salam.. Alhamdulilah akhirnya berjaya juga melancarkan giveaway ni..
firstly, dila nak minta maaf sebab buat GA ni lambat terutama bagi yang sponsar GA ni..
dila and my partner berharap GA ni dapat sambutan yang menggalakkan dan meletop2.. :)
and terima kasih untuk semua yg sudi sponsar GA ni :)







Tamat 4April2014.

SYARAT-SYARATNYA:
  • Hanya Blogger sahaja yang boleh Join..
  • Semua peringkat umur
  • Perempuan atau lelaki boleh je Join
  • Wajib ikut semua syarat yang ditetapkan oleh SPONSAR (lihat bawah)


FOLLOW BLOG SPONSAR:

     trendmalaya , terataiungu (klik 1 iklan)  , hanim  , chea , aliyahsyofia , my blog

LIKE SEMUA PAGE SPONSAR:




LIKE INSTAGRAM

misscheare (wajib yang ada akaun instagram)


Maaf, tiada account Instagram :)





NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"MiniGiveaway #1 by Ayie Atiqah"


Tamat 28March2014.
Pengumuman pemenang 31March2014.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

Sunday, 23 March 2014

"1# SIMPLE GIVEAWAY by AA"


Assalammualaikum dan salam sejahtera


http://eira-shamiera.blogspot.com/2014/03/1-simple-giveaway-by-aa.html
 ( CLICK banner untuk Join sama )


TARIKH PENTING : 
MULA : 22/03/2014
TAMAT : 22/04/2014
UMUM PEMENANG : 26/04/2014
No instagram account :D

Bukti print screen :










NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"BLOG PALING SMART"


Tamat 31March2014.

Saya join Contest ini kerana saya nakkan SET VITAMIN PENJAGAAN KULIT SHAKLEE!

Blog saya akan di-edit semula. InShaaAllah sebelum 31March2014. Nantikan. Hehehe XD

NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Mac giveaway by ckod-ckodok"


Tamat 31March2014.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Segmen Bloglist Noraslin Zahanor"


Tamat 28March2014.

" Saya ingin menjadi rakan bloglist Noraslin Zahanor "

No instagram account :)

Tag : Mizz Eiyda & Vidolaaa


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"GIVEAWAY: I LOVE MAKEUP"


GIVEAWAY
Tamat 10April2014.

Saya suka make up kerana make up boleh mencantikkan wajah.

NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Keluarga Sihat 1st Giveaway"


http://jemariasmara.blogspot.com/2014/03/keluarga-sihat-1st-giveaway.html
Tamat 31March2014.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"MINI GIVEAWAY : SIAPA NAK SOTONG?


Tamat 23April2014.

Gambar print screen.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"LIKE & WIN CONTEST"

Assalamualaikum w.b.t
contest like & win

tekan banner di atas untuk menyertai 
-kelebihan join giveaway ini
+ dapat hadiah topup jika anda bertuah
+dapat masuh group MA BLOG
+ dapat mengeratkan ukhwah sesama blogger
+ dapat meninggatkan traffic blog
+ dapat meningkatkan lagi jumlah followers

apa yang anda tunggu lagi..cepat join sebelum tamat 
sekian.





NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Segmen : Pencarian Bloglist oleh Nazurah"


Tamat bila'bila masa.


NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

"Elvee Exclusive Closet Giveaway"

Klik banner untuk join
Tamat 11April2014.

Hadiah yang diingini: Replika Mini Cooper dan Fishtail blouse

Review khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet menjual pelbagai barangan wanita dengan harga yang amat-sangat-superb berpatutan . Dari RM25 - RM95 . 


Dress new arrival dan terhangat di pasaran boleh didapati di Elvee Exclusive Closet dengan harga RM95 + Free postage . First pay first serve . Cepat ! Cantik woo . Kain pun selesa . !

 

Baju kurung ni juga HOT ! Kain macam dress di atas . Lycra, smooth, soft and stretchable . Harga ? Sila PM Elvee Exclusive Closet sendiri . 


Kat atas pulak ialah Colourblock Princess Maxi Dress . Harga RM80 . Postage RM7 (SM) / RM10 (SS) . Tapi.... Kalau beli 2pcs dapat free postage tau ! 

Di samping menjual pakaian, Elvee Exlusive Closet juga ada jual aneka tudung . Shawl di bawah dinamakan Shawl Pasley . Harga ? RM15 sahaja ! Bergantung kepada stok . First pay, first serve :D

 

Ada jugak tribal wide shawl . Harga RM15 sahaja . Murah joo . Yang kat bawah ni warna hijau . Ada jugak warna lain . Tengok album di sini


Kepada sesiapa yang berminat , boleh hubungi pemilik Elvee Exclusive Closet .
For your information , barangan di  Elvee Exclusive Closet cepat habis tau ! So kalau nak beli tu cepat-cepat lah PM .

SMS : 017- 2129 117

Boleh rujuk cara order di sini






NotaKaki: Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg