Saturday, 15 February 2014

"Otaku Stories Giveaway"

[klik banner untuk join]
1 Jan- 15 Feb 2014*mungkin berubah

Hai hai hai :) Hari ni aku nak story! Dah lama aku tak story'mory dalam blog aku. Haha.

Cerita aku ni cerita sedih. Yes, sedih bagi aku.

First at all, aku sedih sebab one of my best friend, my close friend, pindah sekolah! How dare dia tinggalkan aku :( Serious aku sedih gile. Sampai sekarang aku tak dapat terima hakikat. TAPI aku cuba untuk terima ;) InShaaAllah, doakanku! Dia pindah sekolah, tapi tak inform aku awal'awal sebab minggu last dia tu aku ada problem yang buat aku nak bersendirian. So aku taknak dia ganggu aku. K aku tahu aku kejam T.T then hari last day dia, baru aku tahu dia nak pindah. Dan aku bukan tahu daripada dia sendiri, aku tahu daripada guru kelas aku. Saat tu, aku rasa macam aku nak pergi depan dia dan marah je dia. Tapi aku tak mampu. Aku hanya mampu diamkan diri sahaja. Hari tu, aku senyap. Aku tak banyak bercakap. Masa dia keluar daripada kelas, aku tak pandang pun. Aku tahu aku tak mampu. Tak mampu nak lepaskan dia pergi.

Tapi dia tetap tinggalkanku.... Aku hilang seorang kawan yang aku sayang. Yang ada setiap kali aku ada masalah atau aku sedang gembira. Tak pernah tinggalkan aku seorang diri dalam masalah. Tapi sekarang, dia dah pergi... Moga dia tak lupakan aku :')

Yang kedua, aku hilang budak yang aku sayang. Yang aku anggap adik kandung aku. Dia tipu aku! Yes, tipu aku. Aku percayakan dia. 100%. Tapi dia tikam belakang aku. Allah, susah nak percaya. Memang kecewa sangat'sangat. Aku memang susah nak percayakan orang, tapi bila aku percaya, aku percaya sangat'sangat. TAPI aku salah. Allah. Doakan aku tabah :)

Yang last, aku sedih sangat sebab aku takdapat mana'mana tawaran ke sekolah lain untuk tingkatan4 2014. Aku dah hantar banyak borang. Tapi satu pun aku tak dapat. Ya Allah, banyak ujianMu untukku :/ Aku hanya dapat tawaran ke Vokasional je. Aku sebenarnya saje'saje je mintak Voka, tapi aku taknak pergi pun. Sebab aku rasa tak berbaloi aku pergi sana dengan result aku. Aku masih berminat nak belajar. So aku tolak tawaran tu. Dan sekarang aku tengah tunggu result permohonan rayuan aku ke SBPI Kuantan. Harap dapat sebab aku nak sangat pindah daripada sekolah aku sekarang ni. Aku stress stay sekolah tu. Aku takut aku jadi malas nak belajar.

Doakan aku ya! Aku harap :)

Sekian :)


NotaKaki : Nak join giveaway'giveaway yang awesome lagi menarik tertarik kau memang da boom? Haha. Click SINI k ;)

No comments:

Post a Comment

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg